DSİP, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe, Küresel BAK, MazlumDer, Barış İçin Sanat ve Genç Siviller gibi kuruluşların desteklediği Suriye Halklarının Yanındayız Platformu (SHYP), 22 Eylül Cumartesi günü Taksim Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla, eylem programını kamuoyuna duyurdu.

Platformun basın açıklamasını Yıldız Önen okudu. Önen, açıklamada, Platformun önümüzdeki dönemde “Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir” başlıklı bir forum düzenleyeceğini ve 1 Aralık’ta Galatasaray’dan Suriye Konsolosluğu’na protesto yürüyüşü yapacağını söyledi.

Kampanyanın aktivistleri, şimdiden sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Sokak standları açılacak, binlerce bildiri dağıtılacak.

Platform, genel hedeflerini şöyle özetliyor: “Bizler, demokratik ve sosyal talepleri için baskı rejiminin tanklarının, helikopterlerinin, savaş uçaklarının önüne dikilen, ölümü, sakat kalmayı, sığınmacı konumuna itilmeyi hiçe sayan cesur Suriye halkının yanındayız ve Esad rejiminin katliamlarına karşı herkesi halkların kardeşliği adına, ayaklanan Suriye halkını desteklemeye çağırıyoruz (…) Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların koşullarının iyileştirilmesi ve uluslararası sözleşmelerden doğan tüm haklarının tanınması için mücadele ediyoruz.”

Suriyeli aktivistlerin de yer aldığı kampanya İzmir ve Ankara’da da önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

 

6 Ekim’de İstanbul Forumu
1 Aralık’ta yürüyüş Galatasaray’dan Suriye Konsolosluğu’na yürüyüş


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası