Avcılar'da yaşayan translara yönelik linç girişiminin ardındaki gerçek nedenin rant olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Yaklaşık on yıldır aynı sitede yaşayan translara yönelik nefreti körüklemeye çalışanlar, buradan çok sayıda ev almış ve translar yaşadığı için dairelerinin değerinin düşmesinden şikayetçi olanlar.

Ülker Sokak ve Eryaman deneyimlerden farklı olan ise artık LGBT'lerin daha örgütlü olması. Nefret eylemleri başladığı günden bu yana Avcılar'daki transları yalnız bırakmayan aktivistler hem sokakta, hem sosyal medyada hem de hukuki olarak olaylara tepki gösterdiler.

Başlarda transları hedef gösteren ve nefret eylemlerini düzenleyenlerin borazanlığını yapan çeşitli medya organları aktivistlerin tepkileri sayesinde dillerini değiştirmek ve yaşanılanların ardında rant kavgası olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

Aktivistler nefret eylemlerinin olduğu günlerde hızla örgütlenip transların evlerine giderek dayanışma sergilediler.

Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelen aktivistler Avcılar'daki olayları kışkırtanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Avcılar'daki sitenin önünde basın açıklaması düzenlediler ve transfobiye izin vermeyeceklerini söylediler.

Nefret eylemlerini örgütleyenler transları rahat bırakmadığı müddetçe eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar. Transfobi transların yalnız olduğu fikrinden güç alıyor. Son iki haftadır yaşananlar gösterdi ki translar yalnız değildir.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası