Suriye Devrimi atılım içinde. Muhalefet, Esad’a karşı var gücüyle direniyor. Esad rejimi gidici, sorun, daha fazla insan öldürmeden, en kısa sürede devrilip devrilmeyeceğinde.

Suriye’de Esad’ın öldürdüğü insan sayısı 40 bine yaklaştı, bu 40 bin kişinin yaklaşık 4 bini çocuk.

Suriye Devrimi’ni El-Kaide eylemine indirgeyen ve Esad rejimini antiemperyalist mücadelenin parlak mevzisi olarak görenlerin, seslerini duymazdan, yoksulluklarını görmezden geldiği çocuklar.

Esad rejimi er ya da geç devrilecek. Esad rejimini savunanların dünya görüşüyle birlikte.

Devrimle dayanışmak için harekete geçmeliyiz.

Devrimi kendi devrimi olarak görenler güçlerini birleştirmeli.

1 Aralık’ta Suriye Halkının Yanındayız Platformu’nun düzenleyeceği İstanbul yürüyüşü bu dayanışmanın en önemli ilk adımı olacak.

Bu adım, Gazze için de, İsrail tarafından bombalanan Filistinliler için de atılacak. İsrail’in cinayetleri, Arap halkları açısından sorunların sorunu anlamını taşımaktadır.

İsrail korsan bir devlet. Sipariş üzerine kurulu yapay bir devlet. Bütün devletlerin üzerinde yükseldiği şiddet, silahlanma ve savaşa dayalı ideoloji, İsrail devleti için var oluş sorunu. İsrail, şiddetle yaşamak ve şiddetle yaygınlaşmak zorunda. Tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkı, düzenli aralıklarla bu şiddete maruz kalıyor. İsrail saldırılarının dördüncü gününde ölen Filistinli sayısı 84’e yükselmişti ve yine çocuklar, bebekler öldü.

Suriye Devrimi’ni kendi devrimi olarak görenler, Obama’nın desteğine sınırsız bir güven duyan İsrail saldırganlığına karşı, Gazze için de ses çıkartmalı ve küresel bir intifada çağrısı yapmalı.

1 Aralık aynı zamanda küresel intifada için de bir çağrı olmalı.

Suriye’de Esad, Filistin’de İsrail ne yapıyorsa, geçen yılın sonunda da Türkiye devleti Roboski’de aynısını yaptı. 34 çocuk savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü. Neredeyse bir yıldır, Roboski cinayetinin failleri aranıyor. Mecliste araştırmayı yürüten komisyon, Roboski’de emrin kimden geldiğini bulamadığını açıkladı. Roboski cinayeti faili meçhuller dosyasında yerini aldı.

Kürt halkı, yıllardır barış istiyor, anadilini kullanmak istiyor, tüm halklar gibi siyasal statüsünün tanınmasını istiyor.

Suriye halkları ne istiyorsa, Filistin halkı ne istiyorsa Kürt halkı da aynı şeyi istiyor, özgürlük talep ediyor.

Halklar, sadece talepte bulunmuyor, hakları için direniyor. Direne direne kazanıyor. Direne direne maruz kaldıkları baskıları püskürtüyor. Tarihi yeniden yazıyor.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası