Hrant Dink cinayetine karışan tüm kamu görevlileri, AKP tarafından ödüllendirilerek devletin en tepesine taşındı. Bunların başında gelen bir ismin, Hrant Dink’i korumayan ve katledilmesine zemin hazırlayan eski İstanbul Valisi Muammer Güler’in İçişleri Bakanlığı gibi kritik önemde bir koltuğa oturması tehlikeli bir gelişmedir.

Dink ailesi ve avukatlarının, 6 yıldır adalet isteyen ve bekleyen binlerce insanın yargılanmasını istediği 24 kamu görevlisinden biri olan Güler hakkında soruşturma izni vermeyen, milletvekili yaparak yargı dokunulmazlığı kazandıran, bugünse kolluk kuvvetlerinin başına getiren Erdoğan ve AKP yönetimi, toplumun vicdanına aykırı bir karara daha imza atmıştır.

Güler’in İçişleri Bakanı yapılması, Dink cinayetinin Başbakan’ın umurunda olmadığını gösterdiği gibi:

n AKP hükümeti, adı ırkçı bir cinayete fazlasıyla karışan bir devlet görevlisini mahkemeye değil bakanlığa göndererek ırkçılığa büyük bir destek vermiş ve bu kararıyla tüm kamu görevlilerini Güler gibi davranmaya teşvik etmiştir.

n Dink cinayeti gibi bir suça bulaşmış şaibeli bir bürokratın kolluk kuvvetlerinin başına geçirilmiş olması, tehlikeli ve endişe verici bir gelişmedir.

n Öldür diyenlerin 6 yıldır açığa çıkarılmaması gibi, Güler’i İçişleri Bakanı yapma kararının arkasında, AKP’nin darbecilerle yaptığı kirli ve karanlık işbirliği durmaktadır. Bu işbirliğinin tutkalı yine ırkçılık, yine devletin resmi ideolojisi olan Ermeni halkına karşı nefret ve düşmanlıktır.

Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı koltuğuna değil sanık sandalyesine oturmalı. Ermeni düşmanlığının yayıldığı ırkçı mitinglerde boy göstererek nefret yayan İdris Naim Şahin’in gitmesi için verdiğimiz gibi Muammer Güler’in de bakanlıktan gitmesi, dokunulmazlığının kaldırılması ve Hrant Dink cinayeti davasında yargılanması için mücadele edeceğimizi duyuyoruz.

Şenol Karakaş

DSİP Eş Sözcüsü


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası