Darbecileri yargılatanlar, serbest bırakandan hesap sorar

Ergenekon ve darbe davalarını itibarsızlaştırma, kanlı planlar yapan generalleri kurtarma girişimine Erdoğan da katıldı. Başında bulunduğu AKP hükümetini devirmek için darbe planlayan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve tutuklu subayların serbest bırakılmasını isteyen Başbakan, kendi seçmeni başta olmak üzere darbecilerin yargılanmasını sağlayanlara bunun hesabını verecek.

Erdoğan’ın tutuklu darbeciler konusunda Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile aynı ağızdan konuşmaya başlaması büyük bir tehlikeye işaret ediyor:

• Darbeciler salınırsa darbe suçu cezasız kalacak. Bundan cesaret ve teşvik alan darbeci ilk fırsatta darbe yapmaya kalkacak.

• Tutuklu generaller 30 yıldır süren kirli savaşın komutanları. Barışın yegane düşmanları. Onların dışarı salınması barış sürecini sabote etme girişimlerine güç kazandıracak.

• Darbeciler dışarı çıkarsa ilk fırsatta kendini yargılatanlardan intikam alacak. Mahkemelerde sık sık “intikam” yeminleri ederek ne yapmak istediklerini açıklamışlardı.

• “Komutan kalmadı” sözü bir yalandır. TSK, dünyanın en kalabalık ordularından biridir.

• Hapisteki 8 binden fazla Kürt siyasetçi politik fikirlerden dolayı tutuklandı. Üzerlerinden bir çakı dahi çıkmadı. Darbe yapmaya kalkan devlet görevlileri ise tepeden tırnağa silahlı bir gücü yönetiyor ve darbe suçu politik değil adli bir suçtur. Kürtlere politik af getirilmeli, darbeciler hapiste çürümelidir.

• Biz karşı çıkmazsak Ergenekon, Balyoz ve darbe davalarını düşürecekler. Yargılanmalarını sağladığımız gibi, bir daha darbe olmaması için cezalarını çekmelerini sağlamalıyız. Ergenekon çetesine karşı sokağa dökülenler, 12 Eylül referandumunda Yetmez ama Evet diyenler, darbecileri kurtarmak isteyen AKP hükümetine ‘dur’ demeli!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası