Sosyalist İşçi - Devrimci, Antikapitalist Haftalık Gazete


Muhatap Belli: Şimdi Müzakere, Şimdi Barış PDF Yazdır e-Posta
Çarşamba, 22 Şubat 2012 20:16

MİT müsteşarını "KCK sanığı" olarak yargılama girişimi, müzakere ile çözümün önünü nihai olarak kapatma, Kürt sorununu barışla değil savaşla çözeceğini iddia eden 90 yıllık baskı politikalarına güç kazandırma girişimiydi.

-  Kürtlere karşı kullanılan 12 Eylül yasaları ve uygulamaları derhal kaldırılmalıdır. MİT müsteşarını 17 saatte kurtarmayı başaran hükümet Terörle Mücadele Yasası başta olmak üzere baskı yasalarını da hızla kaldırmalıdır.

-  Hükümet ve meclis, Öcalan'a çözüm için çağrı yapmalıdır. PKK liderinin İmralı'da tecritine son verilmeli ve sürece özgürce müdahale etmesinin önü açılmalıdır.

-  Müzakere yeniden başlamalıdır. Bu kez kapalı kapılar arkasında açık ve şeffaf olmalıdır.

-  Yeni anayasada Kürtlerin haklarının tanınacağı hükümet tarafından ilan edilmelidir. Özgürlüklerin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.

Son Güncelleme: Perşembe, 23 Şubat 2012 11:48
 

Buradasınız  : Anasayfa Arşiv 430 - 22 Şubat 2012 Muhatap Belli: Şimdi Müzakere, Şimdi Barış