Meltem Oral

Hükümet 46 kişinin öldüğü Kobanê eylemleri üzerinden Kürtleri hedef gösterme kampanyası başlattı.

AKP çözüm sürecinde bugüne kadarki oyalayıcı tavrını örtmek için ölümlerin faturasını Kürt halkının siyasi temsilcilerine kesmeye çalışıyor. Sıkıyönetim ilan edip askeri sokağa saldığını unutmuş gözüken AKP’liler önce Selahattin Demirtaş’ı hedef gösterdiler. Son olarak Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan daha da ileri giderek ‘eylemleri tahrik eden Öcalan’ dedi.

Kim kışkırtıyor?

Ortada ateşlenen bir fitil varsa sorumlusu yatıp kalkıp ‘IŞİD’le PKK aynı şeydir’ diyen Erdoğan ve AKP’li milletvekilleridir. Kobanê’deki akrabaları IŞİD tehlikesi altındayken onlarla dayanışmaya çalışan Kürt halkına saldıran kolluk güçleridir.

Eylemleri gaza boğarken ‘yaşasın IŞİD’ diye bağıran polistir. Polisin şiddeti arttırmasını salık veren İçişleri Bakanı’dır. AKP’li vekiller Kobanê eylemlerinde yaşananlara dair büyük laflarla demeçler verip duruken Kürtleri linç eden faşistleri cesaretlendiriyor, sırtını sıvazlıyor. Bingöl’de iki polisin öldüğü saldırıya provokasyon diyen HDP’nin açıklamaları görmezden geliniyor.

HDP’nin Bingöl saldırısının aydınlatılması için meclis araştırma komisyonu kurulması önerisini reddeden de AKP’nin ta kendisi.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası