Geçen yıl 24 Nisan’da, tam da Soykırım’ın yıldönümünde, Batman’da askerliğini yapan Sevag Balıkçı bir başka asker tarafından öldürülmüştü.
Genelkurmay Sevag’ın ölümünü “arkadaşlar arası şakalaşma sonucu kaza” olarak açıklasa da gerçek ortaya çıktı.

Komutanlarının yönlendirmesiyle “kaza sonucu öldü” ifadesini veren olayın tanığı bir asker pişmanlıkla gerçeği itiraf etti. Katil Kıvanç Ağaoğlu’nun Sevag’ı kasten öldürdüğünü söyleyen tanığın yeni ifadesiyle toplanan mahkeme ise katili tutuklama gereği görmedi.

Son duruşmada, Sevag cinayetinin ardından 1,5 saat içinde iki farklı tutanağın hazırlandığı ortaya çıktı. İlk tutanakta katilin “şaka amaçlı” silah doğrultuğu söylenirken, ikinci tutanakta “Şüphelinin tüfeğini ucu havaya bakar vaziyette doldur kapa yaptığı, tüfeği aşağıya doğrulttuğu anda tüfeğin ateş alarak müteveffayı yaraladığı anlaşıldı” deniyordu. Bu “fark” tanık ifadelerinin, cinayette ihmali ve sorumluluğu olan komutanlar tarafından yönlendirildiğini ortaya koydu.

Sevag Balıkçı cinayet davası 13 Şubat’ta Diyarbakır’da görülecek. Bu cinayetin aydınlatılmasını isteyen ırkçılık karşıtları “Sevag için Adalet” inisiyatifini kurdu.
Sevag’ın davası Hrant’ın davasına benzememeli. Katil tutuklanmalı, cinayet aydınlatılmalı. Olayda sorumluluğu olan komutanlar yargılanmalı.

Bu davanın takipçisiyiz! Adil bir yargılama yapılsın. Sevag için adalet istiyoruz!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası