DERGİ
Kaos GL Dergisi’nin 2012 yılındaki ilk sayısı (122) çıktı. Bu sayının dosyası Ruh Sağlığı Alanında Heteroseksizm ve Homofobi. Kaos GL’nin içeriği dosya dışında da oldukça zengin.

İNTERNET
Türkiye’de ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı en etkin, belki de tek kampanya örgütlenmesi olan Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe’nin internet sitesi www.durde.org
Nefret suçları konusunda, Sevag’ın askerde öldürülmesine karşı açılan kampanya hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu adrese gidebilirsiniz.

SİNEMA
!f İstanbul 16 Şubat günü başladı ve 26 Şubat’a kadar sürecek. Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com/tr/

DVD
Dersim katliamını anlatan İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları belgeselinin DVD’si çıktı. Bejan Matur bu belgesel için “Dersim’in Kayıp Kızları bütün kayıpları hatırlatan hakikatleriyle karşımızdalar. İlk Kez konuşuyorlar. Kayıp nedir, bir yerden olmak nedir anlatıyorlar” diyor.

SERGİ
Sabahattin Ali sergisi Kadıköy, Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Sevengül Sönmez tarafından oluşturulan “Fotoğrafını Bekliyorum” başlıklı sergide Sabahattin Ali’nin daha önce sergilenmemiş fotoğraflarının yanı sıra askerlik terhis belgesi gibi kişisel dökümanları, takım elbisesi de var. (Bu arada Sabahattin Ali tam 3 kere askerlik yapmış!).
Sergide Sabahattin Ali’nin kendi kamerası ile çektiği fotoğrafları da bulmak mümkün.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası