Mısırlı devrimci sosyalist Semih Necip'in Türkçede Mısır Devrimi üzerine yazılan çok az sayıda eserden biri olma özelliğini koruyan broşürü "Mısır Devrimi'nin dersleri ve mücadelenin geleceği"  Mısır Devrimi'nin ilk bir kaç ayındaki gelişmesini marksist bir perspektiften yorumluyor.

Broşürü değerli kılan en önemli özelliğiklerinden biri devrimin bizzat devrime katılan, 25 Ocak gösterisinin çağrısını yapanlardan biri olan Necip tarafından anlatılıyor olması.

Necip broşüre, Mısır Devrimi'nin çoğu kişinin sandığının aksine bir anda patlamadığını son onyıldır yaşanan mücadelelerle nasıl günbegün olgunlaştığını anlatarak başlı- yor.

Irak'taki işgale karşı mücadelenin, Filistin'le dayanışma hareketinin, demokrasi mücadelesinin ve en önemlisi 2006 yılında başlayan kitlesel grev hareketinin kitlelere değişimi gerçekleştirmek için güven verdiğini anlatarak başlıyor.
Broşür, ana akım haber kanallarının devrim hakkında anlattıklarını tekrarlamıyor bunun yerine, devrimin tam kalbinden asıl hikayeyi aktarıyor.

Facebook ve Twitter'a yapılan onca övgüye rağmen grevlerin Mübarek'in devrilmesindeki merkezi rolünü, Müslüman Kardeşler'in devrime katılmaktaki tereddüdünün nedenlerini açıklayan yazar devrimin devam ettiğini vurguluyor.

Mısır Devrimi broşürü Sürekli Devrim'den Kitle Grevi'ne marksizmin dünyayı dün olduğu gibi bugün de açıklayabildiğini göstermesi açısından okuyucuya eşsiz bir bakış açısı sağlıyor. Devrimin birinci yılını geride bıraktığımız bu günlerde herşeyin nasıl başladığını tekrar hatırlamamıza yardımcı oluyor.

Mısır Devrimi’nin Dersleri ve Mücadelenin Geleceği
Semih Necip
Sosyalist İşçi Yayınları



1 Sosyalist İşçi satıcılarından isteyebilirsiniz.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası