İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hükümetin gerçek yüzünü temsil ediyor. Bulduğu her fırsatta Kürtlere karşı düşmanlık yapan İdris Naim Şahin, 26 Şubat günü İstanbul Taksim’de yapılan “Hocalı Katliamı” protestosuna da katılmış ve bu defa Ermeni düşmanlığına ortak olmuştu.

Hocalı katliamını bahane eden Türk milliyetçileri ve ırkçı çevreler 19 Ocak’ta gerçekleşen ve 50 bin kişinin katıldığı Hrant’ın ölümünü anma yürüyüşüne karşı gösteri yapmışlardı. Yürüyüşte “Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz” sloganına karşı “hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz” yazılı dövizler taşımışlardı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bu gösteriye katılarak konuşmuş ve Ermeni düşmanlığı yapmıştı.

İdris Naim Şahin Meclisteki BDP grubuna hitaben “Siz on para etmeyen insanlarsınız” derken de Kürt halkına hakaret etmişti.

Birçok insanın ölümüne neden olan gaz bombalarını “zararsız” bulan İdris Naim Şahin, “Birileri teröre destek veriyor. Neyiyle veriyor? Belki resim yaparak tuvale yansıtıyor, şiir yazarak şiirine yansıtıyor, günlük makale, fıkrayazarak aralarda birşeyler yazıp çiziyor” diyerek sanatı, yazarlığı ve gazeteciliği suçlamıştır.

KCK operasyonlarının büyük bir hızla sürdüğü günlerde İçİşleri Bakanı’nın bu sözleri adeta hedef gösteriyordu.

“Kürt sorunu diyorlar, ben arıyorum bulamıyorum” da diyen Bakan, Kürt hareketine “hain” derken “tükürükle” boağacağını söylemişti.

Prof. Büşra Ersanlı’nın tutuklanmasına gösterilen tepkiye “Türkiye’de 30 bin profesör var, bini tutuklansa haydi neyse ama bir kişi için koparılan bu kıyamet de ne” derken çirkin yüzünü bir kere daha göstermekten çekindemedi.

BDP’lilerin verdiği KCK tutuklu sayısını fazla bulan İdris Naim Şahin “Gerekirse BDP’nin açıkladığı sayıyı da tamamlarız” dedi ve bunu laf olsun diye söylemediğini KCK operasyonlarını yoğunlaştırarak kanıtladı.

AKP’lilerin bile şikayetçi olduğu İdris Naim Şahin bir an önce istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Barış ve demokrasi için bu şart!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası