28 Nisan: Roboski/ Uludere Katliamının 27. ayında İzmir’de Roboski İçin Adalet Girişimi eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması yaptı.

1 Mayıs: İstanbul’da fiili OHAL ilan edildi. Emekçilerin Taksim ısrarına polis terörüyle karşılık veren hükümet İstanbul’da hayatı durduran önlemler aldı. Birçok noktada saldıran polis 71 kişiyi yaraladı, 142 iki kişiyi ise gözaltına aldı. Tüm önlemlere rağmen tek başına meydana girmeyi başaran Aydın Silier ise üzerinde “8 saat” yazan bir pankartla durma eylemi yaptı.

Ankara’da Sıhhiye ve Tandoğan’da mitingler düzenlenirken Kızılay’da ise çatışmalar yaşandı.

İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı kutlamaların merkeziydi.

7 Mayıs: Muğla’daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan Yatağan işçilerinin, Özelleştirme İdaresi önündeki “nöbet eylemi” 10 Nisan’dan beri devam ediyor.

Yatağan İşçilerinin mücadelesine destek vermek için 7 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de Kurtuluş Parkı’nda buluşan DSİP üyeleri Yatağan işçilerinin nöbet yerine bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Suriyeli mültecilerin bir kişiyi darp ettiği iddiasıyla toplanan bir grup, Suriyelilerin oturduğu binayı taşlayıp ateşe verdi. Birçok kişinin yaralandığı kavgada, polis bazı kişileri gözaltına aldı. Ertesi akşam bir yürüyüş daha yapan ırkçı grup olayın yaşandığı 882. Caddede İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. 10 Mayıs günü yaşanan saldırılar üzerine bir açıklama yapan DSİP Ankara İl Örgütü “Ankara Altındağ’da yaşanan ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Mültecilere dönük saldırılara, göçmen karşıtı propagandaya geçit vermeyeceğiz. Suriyeli mültecilerin yanındayız!” dedi.

9 Mayıs: Okmeydanı halkı AKP’li Beyoğlu Belediye’sinin çıkarmaya çalıştığı Afet Yasası’na karşı Galatasaray’dan Belediye Binası’na bir yürüyüş yaptı. Burada basın açıklamasını okuyan Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Çetkin ve beraberindeki yaklaşık 50 kişi, polisin engelleme girişimlerine rağmen Belediye Meclisi toplantısının yapılacağı salona girdi. Toplantının ardından Protesto sonuç verdi ve yasa önerisinin görüşülmesi 1 ay sonraya ertelendi. DSİP üyeleri de bu eylemde Okmeydanı halkının yanındaydı.

11 Mayıs: İstanbul'da yaşayan Suriyeli genç aktivistler Rusya Konsolosluğu önünde Suriye’de yapılacak seçimlere yönelik bir eylem düzenledi. Suriyeli gençler TNT varilleriyle sivillerin hedef alındığı bir ülkede seçimlerin meşru olmadığını yaklaşık bir saat süren sessiz protestoda açtıkları pankartlarla dile getirdiler.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası