Şenol Karakaş

Kobane’yle dayanışma eylemleri sırasında yaşanan olayların faturası hızla HDP ve Selahattin Demirtaş’a çıkartıldı.

Faturayı hükümet ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeni bir Türkiye’nin kurulduğunu iddia eden köşe yazarları coşkulu bir şekilde kesti.

Demirtaş’ı hedef tahtasına koydular. Ölümlerin, olayların, şiddetin sorumlusunu keşfettiler. Kobane eylemlerinden beri Demirtaş’tan bahsediyorlar.

Bu yoğun propagandayı duyunca insan, birilerinin Demirtaş ve HDP’yi linç etmek için fırsat kolladığını düşünmeden edemiyor.

Neden böyle peki?

Sırtını hükümete yaslamanın rahatlığıyla yazıp, hükümet tarafından onay gördükçe daha da rahatlayarak sistemli bir şekilde çözüm sürecinde Kürt halkının elini kolunu bağlamaya çalışıyorlar.

Ama asıl neden başka. 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin Demirtaş’la aldığı yüksek oy. Demirtaş cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin oylarının yaklaşık 1 milyondan fazla artırdı. İnsanların sempatiyle baktığı, içeriğini barış vurgusunun oluşturduğu seçim propagandasıyla oy vermeyenlerin dahi ilgisini çeken bir siyasi figür olarak Demirtaş, AKP liderliğinin canını sıkan bir performans sergilemişti.

İşte bu performansın, seçimlerde elde edilen bu başarının tam da genel seçimlere yaklaşırken törpülenmesi gerekiyordu.

Hem 30 Mart yerel seçimlerinde hem de 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde faşistler, ırkçılar, ulusalcı koalisyon HDP binalarına saldırmıştı. Şimdi AKP’nin borazanları Demirtaş’a saldırıyor.

Linç zihniyetinde bir farklılık yok, sadece yöntemleri değişik. Fakat bir uyarıyı hak ediyorlar. Hükümetin elini kolaylaştırmak istedikleri çok açık. Ama çözüm süreci hükümet mağdur diye değil, Kürt halkının hakları gasp edildiği için başladı. Hükümeti allayıp pullayarak çözüm sürecine yardımcı olmuyorlar maalesef, süreci zora sokuyorlar.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası