İzmir Çiğli’deki Kastaş Kauçuk’ta ağır çalışma koşullarına itiraz ettikleri için işten atılan iki kadın işçi direnişe geçti.

Direnişlerinin 139. gününde Kristal-İş bürokratlarının saldırısına uğrayan ve direniş çadırları yıkılan Şişecam işçileri, eylem yaparak sendika ağalarını protesto etti. İşçiler direnişlerini Mersin’de sürdürecek.

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nde taşeron temizlik işçilerinin işten atılması üzerine diğer işçiler iş bıraktı. Bir haftadır direnişte olan işçilere son olarak polis ve zabıta saldırdı.

İnci Plastik işçileri, işten atılan arkadaşlarının geri alınması talebiyle eylemler düzenlemeye devam ediyor.

Rönesans İnşaat’ın üstlendiği 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi inşaatında demir işinde çalışan taşeron işçiler, asgari geçim ücretleri, mesai ücretleri ve tazminatları ödenmediği için eylem yaptı.

Merzifon’daki Soma Holding’e bağlı Yeni Çeltek Linyit İşletmesi işçileri, yönetimin madeni kapatma ve kendilerini zorla Soma’da çalıştırma kararını yürüyüş ve eylemlerle protesto ediyor.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan De-Ka Madencilik’te işçiler, 2016 yılının başından bu yana ücretlerini alamadıkları için üretimi durdurdu.

2015 yılındaki metal grevinin ardından işten atılan TOFAŞ işçileri, açtıkları işe iade davasını kazandı.

Aylardır grevde olan SCA Yıldız işçilerinin fabrika önünde yapmak istedikleri dayanışma etkinliği, Gebze Kaymakamlığı tarafından keyfi gerekçelerle engellendi.

Eğitim-Sen İzmir, Kocaeli, Ankara ve Aydın şubeleri, üyeleri üzerindeki baskı, ceza ve sürgün politikalarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Belediye-İş üyeleri, üç ay önce Avcılar Belediyesi’ndeki taşeron şirkette işten atılan işçiler için eylem yaptı.

Ek zam talebi eylemleri nedeniyle işten atılan 14 Renault işçisi fabrika önünde direnişe geçti. Birleşik Metal-İş tarafından yalnız bırakılan işçiler, direnişlerinin 8. gününde polis tarafından fabrika önünden uzaklaştırıldı.

Ordu Altınordu ilçesinde Durugöl İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Cemil Madak’ın, 26 Mart günü bir veli tarafından silahla darp edilmesine, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Aktif Eğitim Sen ve Anadolu Eğitim Sen ortak bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası