AKP grubunda konuşan başbakan, CHP ile birlikte Kürt sorununu çözebileceğini iddia ederek gerçek muhatap BDP'yi dışlamaya devam etti. Kürtçenin "yeterli sayıda öğrenci" olursa seçmeli ders olabileceğini söyleyen Erdoğan'ın sözlerini değerlendiren DSİP Eşsözcüsü Şenol Karakaş, BDP'siz çözümün olmayacağını vurguladı:

"Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, CHP ile mutabakat sağladıkları takdirde diğer partilerin tutumunun önemli olmadığını da söyledi.

Evet! MHP'nin tutumunun bir önemi yok! MHP, Kürt sorununun derinleşmesini, savaşın sürmesini, Kürt halkının varlığının tanınmamasını isteyen bir parti. Kürt sorununda MHP ile görüşülecek hiçbir şey yok. 1990'lı yıllar boyunca akıtılan kanın hesabının sorulması dışında.

Sorun Kürt halkının haklarının tartışılması ve Kürt sorununun çözümü olduğunda BDP'nin tutumu sadece önemli değil, belirleyicidir.

BDP'nin görüşleri, Kürt halkının hakları için mücadele eden kesimlerinin, milyonlarca Kürdün görüşleridir.

Çözüm konusunda adım atmak isteyenler, BDP'nin kapısını çalmak zorundadır.

Çözümün muhatabı, binlerce üyesi KCK tutuklamaları adı altında hapiste yatan BDP'dir.

Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada söylediği, "Yeterli öğrenci olunca Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulması" önerisi Kürt sorununun çözümünde hiçbir anlama sahip değildir.

AKP-CHP uzlaşmasının toplumsal mutabakat anlamına geldiğini düşünenler yanılıyor. Kürt sorununu konuşmak için gerekli olan toplumsal mutabakat, ancak ve ancak BDP'nin onayıyla, BDP'nin bu sürece aktif katılımıyla mümkün olabilir.

Kürt halkının siyasi iradesine saygı göstermek zorundasınız. Soyut kardeşlik nutuklarından vazgeçmelisiniz. Kardeşlik, eşit koşullarda olmadığında kocaman bir kofluktan ve altında siyasi baskıları, rehin politikalarını gizleyen bir baskı öğesi olmaktan öteye bir anlam taşımıyor.

Çözüm için, BDP'nin kapısını çalın!

Rehin alma politikalarından vazgeçin! Tutuklu BDP'lileri hemen serbest bırakın!

Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecride son verin!

Şenol Karakaş

DSİP eşsözcüsü

(12 Haziran 2012)”

www.dsip.org.tr


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası