Suriye devrimiyle dayanışmak, Suriyeli sığınmacıların tüm haklarının tanınması için çalışmak üzere bir platform kuruldu.

Suriye Halkının Yanındayız Platformu, bir yandan da Suriyeli sığınmacıları hedef alan ırkçı nefrete karşı mücadele edecek.

22 Eylül’de Taksim’de bir basın açıklamasıyla kampanya, dayanışma ve eylem programını duyuracak olan platform, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe girişiminin çağrısıyla başlayan imza kampanyasına destek verecek. 6 Ekim’de düzenlenecek olan “Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir” forumunun örgütlenmesi için adım atacak.

Kampanya bir yandan uluslararası bir dayanışma ağını örecek, bir yandan da 1 Aralık’ta İstanbul’da Suriye Konsolosluğu’na yapılacak büyük yürüyüşle Suriye devrimiyle ve sığınmacılarla dayanışacak.

Çeşitli kurumların temsilcilerinden, devrim ve sığınmacılarla dayanışmak isteyen aktivistlerin oluşturduğu platform, ırkçılığa karşı olan, Suriye devriminden yana olan ve sığınmacılarla gerçek bir dayanışma göstermek isteyen tüm kurum ve bireylere açık bir şekilde büyüyerek, genişleyerek yoluna devam etme kararı aldı.

Şimdi görev, Arap Baharı’nın bu son halkasında, “İçerde, dışarıda” Suriye halkının yanında olmak!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası