BDP’li milletvekillerinden elinizi çekin! Dokunulmazlıkları- na dokunmayın. Ne kadar barış ihtimali kaldıysa, o kadarı heba olur.

Barışa dair küçücük umutları heba etmeyin!

Kendinizi kandırmayın. BDP’li vekiller de halktan aldıkları oylarla meclise girdi. Sizin seçim kampanyalarınızdan çok daha zorlu, devlet şiddetiyle karşı karşıya, sokak sokak yapılan bir kampanyanın sonucunda oy aldılar ve vekil oldular. Bazı vekillerin vekilliklerini gasp ettiniz. Zaten bir hata yaptınız, meclisteki vekillere dokunmayın.

Vekillere oy veren halkın sinirlerini daha fazla germeyin.

Barış ihtimalini sabote etmeyin.

Beşir Atalay, bugün yaptığı açıklamada “Akan kanın durması için kiminle gerekiyorsa görüşürüz” dedi. Kiminle görüşeceksiniz sahiden? 10 BDP’li milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırdığınızda, kiminle görüşeceksiniz?

Silahların susmasını istiyorsanız, yani konuşmak istiyorsanız, 10 milletvekilinin dokunulmazlığı kalktığında, diğer milletvekillerinin de dokunulmazlıkları kalkmış gibi tutum alacağını göremiyor musunuz?

Ya konuşmak istemiyorsunuz, savaşın, kanın akmasının devamından yanasınız ya da ne yaptığınızı bilmiyorsunuz!

BDP’li vekillere zaten dokunuyorsunuz. Gaz bombası, biber gazı, polis yumruğu ve cop dokunma araçlarınız. Vekillerin dokunulmazlığıyla uğraşacağınıza, vekillere dokunanlara dokunun. Emniyet müdürlerini, valileri derhal görevden alın. Vekillerin yüzüne biber gazı sıkan polisler hakkında soruşturma açın.

Uludere’de cinayeti işleyenlere ve emri verenlere dokunun.

Parti kongrelerinde 63 maddelik reform ve çözüm paketi sunmakla olmuyor bu işler.

Cenazesini almak için yaptığı girişimde polis tarafından saldırıya uğrayıp çözümü camiye kaçmakta bulan Kürtlerin üzerine hem de camiye gaz bombası atarak mı 63 maddelik çözüm paketini hayata geçireceksiniz?

Yanıldığınız temel nokta şu: Kürt halkının korktuğunu ve kaybedecek bir şeyleri olduğunu düşünüyorsunuz. Oysa Kürt halkı korku eşiğini aşalı çok oldu ve ulusal haklarına sahip olmadığı sürece, zaten varlığı kayıp ilan edildiği, herhangi bir siyasal statüsü olmadığı için kaybedeceği bir şeyi olduğunu düşünmüyor. BDP’li vekillere dokunmak, Kürt halkı açısından kayıplar zincirine yeni bir halka ekler. Zincir güçlenir ve zinciri tutan elin öfkesi, tahmin edemeyeceğiniz kadar çok yükselir.

Dokunulmazlıklara dokunmayın. Dokunmaya çok meraklıysanız, rüşvetçi, yolsuzluk yapan, şirket ihalelerine bakan vekillere dokunun.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası