Karadeniz’e barış sürecini anlatmak için giden BDP milletvekilleri gezilerinin ilk durağı olan Sinop’ta ırkçıların saldırısı ile karşılaştı.

Kışkırtırılıp sokağa salınmış birkaç yüz gence tıpkı Hrant Dink’in katili Ogün Samast’a takıldığı gibi beyaz bere giydirilmişti.

Milletvekillerinin araçları yağmalandı, basın toplantısı yapacakları bina abluka altına alındı. İçeriye yanıcı malzemeler atıldı ve ırkçı güruh linç için fırsat kolladı.

Her demokratik gösteriye gaz bombalarıyla saldıran polis, Sinop’ta ırkçıları dağıtmak için hiçbir şey yapmadı. Tersine onlarla anlaşmalı bir şekilde provokasyona katıldı.

Linç girişimini örgütleyen grupta AKP gençlik kolları başkanı da yer alıyordu. CHP’li belediye başkanı ise hedef göstermişti. Grubun ana gövdesi ise MHP’lilerden oluşuyordu.

Linç girişimine maruz kalan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder şunları söylüyor: "Bu örgütlü bir şeydir. Özel harp örgütünün nasıl çalıştığını biliyoruz."

Gezinin bir sonraki durağı olan Samsun’da da faşistlerin provokasyonu ile karşılaşan BDP’liler Karadeniz gezilerini iptal etmek zorunda kaldı. Irkçı provokasyonu kınamak yetmez:

• Sinop’ta linç girişiminde bulunan herkes gözaltına alınmalı ve yargılanmalı.

• Sinop ve Karadeniz’de Özel Harp Dairesi’nin faaliyetleri engellenmeli ve derhal soruşturma başlatılmalı

• Sinop valisi ve emniyet müdürü, olayda yer alan tüm polis şefleri açığa alınmalı.

• Irkçı saldırganlığın cezasız bırakılmasına son verilmeli. Barışı savunalım!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası