Erdoğan, artık her tutumuyla neden cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini ya da sadece seçmenlerin bir kesiminin cumhurbaşkanı olabileceğini gösteriyor.

Feyzioğlu: Ergenekoncuların kahramanı

Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya, kelimenin tam anlamıyla öfke patlamasıyla yanıt verdi.

Feyzioğlu’ndan hoşlanmamız için hiç bir gerekçe yok.

Ergenekoncuların salıverilmesi için gösterdiği çabaya öfkeliyiz.

İlker Başbuğ serbest kaldığı gün basına konuşurken, hemen arkasından sırıtmasını asla unutmayacağız.

Feyzioğlu, bildiğimiz ulusalcı. Ulusalcıların en fırsatçılarından birisi. Son dönemin kahramanlarından.

Kim “edepli”, kim “edepsiz?”

Danıştay yıldönümünde yaptığı konuşmanın da her hangi bir bölümüyle uyuşmuyoruz. Bir saate yakın konuşması herhalde sadece mesleki deformasyonla açıklanamaz. Devletin “zirvesi”ni karşısında görünce, bir devlet büyüğü gibi, hayallerindeki gibi davranmayı tercih etmiş

olması kuvvetle muhtemel.

Ama Feyzioğlu’nun bu özellikleri başbakan Erdoğan’ın geçirdiği sinir krizinin, “edepli-edepsiz” tartışmasının muhatabı olmasını haklı çıkartmaz.

Erdoğan, Feyzioğlu’nu hem uzun konuşmakla hem de cevap hakkı olmayan insanlara siyaset dersi vermekle suçluyor. Doğru. Doğru ama Türkiye’nin en uzun  konuşan ve cevap hakkını kullanması artık imkansız olan insanlara, yüz binlerce insanın önünde verip veriştiren Erdoğan değil mi?

Sorun sadece öfke patlaması mı?

Erdoğan, ayrıca, atanmışlardan söz ediyor ve muhtemelen Feyzioğlu’nun atanmış olduğunu düşünüyor. Feyzioğlu, atanmış değil, baro seçimlerinde, seçimi kazanan bir şahıs.

Erdoğan sinirini alamayıp AKP’nin Afyon toplantısının sonunda yaptığı değerlendirmede, konuşmasının ağırlıklı kısmını baro başkanına ayırdı.

Ama konuşurken, lafı döndürüp, Berkin Elvan’a getirdi. Şöyle dedi:

“İstanbul’da yatıyorlar kalkıyorlar Berkin Elvan. Yüzündeki maskesi, sapanı, cebinde patlayıcılar. Ama kalkıyor bakıyorsun, malum medya ekmek almaya giderken… Maskeyle mi gidilir, patlayıcılarla mı gidilir?”

Berkin’in katillerine cesaret veriyor

Erdoğan’ı birilerinin uyarması gerekir. Berkin Elvan polis tarafından öldürüldü. Kafasına gaz fişeği isabet ettiği için.

Ne Berkin Elvan’ın ne de miting alanlarında yüz binlerce insana yuhalattığı ailesinin cevap hakkı yok. Cevap hakkını kullanabilecekleri mecraları da yok.

Başbakan hem eleştirdiği baro başkanından daha uzun konuşuyor hem de vicdansızlığın kitabını yeniden yazıyor.

Sağcı ve nobran

Doğrudur! Feyzioğlu gibilerin zihniyetine sahip olanların babaları başbakan asmıştır, darbelerden sorumludur. Ama bu gerçek, bir başka gerçeği, Erdoğan gibilerin de sağcılığını, eylemcileri öldüren polislere “destan yazdılar” diyerek övgüler dizdiğini, küçücük bir çocuğun ölümünden vicdanının sızlamadığını, yolsuzluğu ört bas etmek için uydurduğu paralel yapıyı inanılır kılmak için İlker Başbuğları,

Veli Küçükleri serbest bırakmak için elinden geleni yaptığını gizleyemez.

 

“Öfkeyle kalkan, zararla oturur!”

Erdoğan zararla oturma evresine geçtiğinde, Berkin Elvan’a yaptığı haksızlıklar, düşüşünü hızlandıracak.

 


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası