En önemli vaadi, Mısır’ı Müslüman Kardeşler’den temizlemek olan Sisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı. Askeri diktatörlük koşullarında gerçekleşen seçimlere katılım darbecilerin beklediğinin çok altında kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri katılımın artması umuduyla üç gün sürse de seçime katılım %40’larda kaldı. 

Sisi, katılanların %96’sının oyunu aldı.

Mevcut cumhurbaşkanını bir askeri darbeyle deviren ve hapse atan generaller, kendi komutanlarını cumurbaşkanı seçtirdiler. 25 Ocak Mısır devrimi, General Sisi’nin askeri darbesinden beri karşı devrimci bir baskı altında. Baskı, her geçen gün Mısır halkını daha yoğun bir şekilde etkiliyor.

Darbeciler, seçime katılım oranına aldırmayıp, kendilerini meşru ilan edecekler ve hem 25 Ocak devriminin kazanımlarına hem de Müslüman Kardeşler’e ve Mısır işçi sınıfına saldırmaya devam edecekler.Seçime katılmayan, seçimleri boykot eden, darbeye karşı çıkanların siyasal birliğini ne düzeyde sağlayacağı ve Mısır işçi sınıfının darbecilere karşı harekete geçip geçmeyeceği önümüzdeki aylarda Mısır’ın siyasal kaderini belirleyecek.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası