Dink ailesinin başvurusu ie cinayet davasını inceleyen Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu raporunu açıkladı. Rapora göre cinayeti günler öncesinden bildiği halde Hrant’ı korumayan devletin, davayı yanlış bir yöntemle ele alıp böyle bitirmeye kalkan yargının cinayette “ağır ihmali” var. DDK raporu, Hrant Dink davasının Ergenekon ve darbe soruşturmalarından bütünüyle bağımsız şekilde ele alınmasının yanlış olduğunu söylüyor. Devlet görevlilerinin soruşturulmamasını ise mevcut kanunlara bağlıyor. Raporun kamuoyuna açıklanan özetinde bir çok yer gizlilik gerekçesiyle karartılmış. Orada ne yazdığını bilmiyoruz ancak Hrant Dink cinayeti gerçekleştiren devlet organizasyona dair önemli bilgiler taşıdığı açık. DDK raporunda çıkan iki temel sonuç var:

1) Cinayette “ağır ihmali” bulunan, AİHM kararına rağmen hükümetin soruşturma izni vermeyip koruduğu devlet görevlileri yargılanmalıdır.

2) Hrant Dink cinayeti davası yeniden, bu kez bütünlüklü olarak soruşturulmalıdır.
Dink ailesi ve Hrant’ın arkadaşları 5 yıldır zaten bunları ve daha fazlasını anlatıyor. 5 yıl boyunca gerçek failleri açığa çıkarmayı reddeden devletin itirafları “bu dava böyle bitmez” diyenleri haklı çıkarıyor. Gereğini yapın!


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası