Hrant Dink’in katledilmesinin 5. yıldönümünde vurulduğu yer olan AGOS gazetesinin önüne yürüyen 50 bin kişi “Bu dava böyle bitmez” demişti. Ermeni olduğu için katledilen Hrant Dink’in davası bitmiyor, hatta yeni başlıyor:

# Devleti suçlu ve “ağır” sorumlu bulan Cumhurbaş-kanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan raporun ortaya koyduğu yeni delil ve tespitlerini doğruladığını söyleyen Hrant Dink ailesi avukatları cinayet soruşturmasının genişletilmesi, bir kamu davasının açılması için savcılığa başvurmuştu.

# Hrant Dink ailesi avukatlarının girişimiyle cinayeti bildiği halde önlemeyen kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın yıllar sonra canlandığı haberleri geliyor.

# Hakimin “örgüt yok” kararını temyize götüren davanın savcısı Yargıtay’a gönderdiği dilekçede “Hrant Dink cinayeti kusursuz bir Ergenekon eylemidir” tespitini yaptı. Başta Trabzon Jandarması ve Emniyeti olmak katillerin nasıl kollandığı, Trabzon’daki “hücre” ile Ergenekon arasındaki bağlantıların kanıtlarının nasıl imha edildiğini anlatarak mahkeme kararının bozulmasını ve davanın yeniden görülmesini talep etti.

Gelişmeler 5 yıl boyunca süren adaletsizliğe karşı aralıksız mücadele sonucu Hrant Dink cinayeti davasının önünün açılmaya başlandığını gösteriyor.

Gelişmeler, Hrant Dink’i Ergenekon öldürmediğini savunan ve katilleri aklamak için kampanya yapan ulusalcı-kemalist güçlerin gerçek amacını da ortaya kouyor.

Hrant Dink’i Ergenekon çetesi öldürdü. Hükümet, meclis, yargı katilleri korudu. Katiller mutlaka hesap verecek.


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası