Herkes barış diyor. Farklı görüş ve toplumsal kesimlerden milyonlarca insan, 30 yıldır süren savaşın bitmesini istiyor. Kan ve baskıyla geçen 90 yılın sonunda Kürtlerin haklarının tanınmasıyla gelecek onurlu bir barış sadece akan kanı durdurmakla kalmayacak, ırkçılığın ve darbeciliğin beslendiği bataklığı da kurutacaktır. Savaşa harcanan trilyonlarca lira yoksulluğu yok etmek için kullanılabilir. Barışa hep birlikte sahip çıkalım, bir an önce gelmesi için kolları sıvayalım. Sen de barış için bir şeyler yapmak istiyorsan bizi ara: 0536 8888 367

Türkan Şoray: "Sağduyu, sabır ve hoşgörüyle barışı başaracağımıza inanıyorum. Artık barış gelsin. Herkes kucaklaşsın"

Müjde Ar: "Barış olmalı ve Kürtlerin bütün hakları verilmeli. Anadilde eğitimi gayet tabi destekliyorum. Ben de anadilimde eğitim yapmak istiyorum. Ne demek yapma... Ben bunun bölünme değil aksine bütünleştirici olduğunu düşünüyorum."

Ayşen Gruda: ”Neyin ispatı ve kavgası içindeyiz. O Kürt çocukları da anne, baba kuzusu. Küçük hesaplar yüzünden iki tarafta ölüyor. Dövüşe dövüşe değil masa başında konuşa konuşa halletmemiz gerekiyor.”

İbrahim Tatlıses: “Ben savaşa karşıyım ve ülkemde barış istiyorum, yıllardır süren acıların son bulmasını istiyorum.”

Ümİt İzmen: Bu barış süreci iki nedenle önemli. 1. Objektif koşullar nedeniyle, kalıcı, nihai, onurlu bir barışın önkoşulları çok fazla ve çok sayıda faktörün bir artaya gelmesi gerekir. Şu anda bu koşul oluştu mu bilemem ama geçmişe oranla çok yakınız. Yurt içinde ve bölgede dinamiklere baktığımızda barışın koşullarına çok yaklaşmış durumdayız. 2 Barışı savunmak her şeyden önce bir vicdani sorumluluk. Her yeni ölüm haberinde, “acaba bu ölümün önlenmesi için üzerime düşen her şeyi yaptım mı?” sorusunu soruyorum. 40 bin ölünün ağırlığı vicdanlarımızda çok büyük bir yer tutuyor. Bu yüzden savunmak gerek barışı. Barış sürecinin gelişmesi Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı yapacak.

Ronİ Margulİes: “Vermek zorunda kaldıkları her şey sanki söke söke alınmış değil de kendileri ihsan etmiş gibi anlatacaklar. Türk devletinin ne kadar iyi kalpli, insancıl ve demokrat olduğunu, Kürtlerin aslında bu iyiliği hak etmediğini ama yüce devletin yücelik ettiğini anlatacaklar. Olsun. Masaya otursunlar da, ne anlatırlarsa anlatsınlar.”

Ferhat Kentel: “Bu devlet Hz. İbrahim’i ateşe atan Nemrut gibi davrandı hep... Çok İbrahim’i ateşe attı. İbrahimleri yakan ateşi söndürmek için damla damla da olsa, su getirmekten, milyonlarca damla su olmaktan başka çaremiz yok...”

Ayhan Ogan: İmralı sürecini çok önemsiyoruz. Bütün yaşananlar ve zamanın ruhu bu sorunun görüşmeler yoluyla, bir anlaşmayla bitirilmesi yönünde herkesi zorluyor.Bundan kaçmaya çalışmak çok mümkün görünmüyor. Bu süreç olumlu bir şekilde sonuçlanacak. Ardından inanılmaz bir değişim olacak ve herkes karlı çıkacak. Bölgede yaşayan tüm halkların, herkesin bu süreçten adalet, hürriyet, hukuk ve refah standartları yükselmiş bir şekilde çıkacağına inanıyorum.

Gülden Sönmez: Barışı savunuyorum. Çünkü insanın mutluluğu adalete bağlı adalet ise barışla mümkündür. BARIŞın insan için hayırlı olan olduğuna inanıyorum”


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası