12 Eylül referandumunda darbecilere dokunulmazlık veren geçici 15. maddeyi çöpe yollayan ve 32 yıl sonraen kanlı darbe hakkında dava açılmasını sağlayan ‘yetmez ama evetçiler’ bir çok darbe karşıtı örgüt ve bireyle birlikte 4 Nisan’da Ankara’ya gitmek için kampanyaya başladı.

4 Nisan’da bir “ilk” gerçekleşecek. 12 Eylül darbesini gerçekleştiren 5’li çetenin hayatta kalan iki üyesi dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya Ankara Adliyesi’nde yargı önüne çıkacak. Dışarıda ise binlerce insan “yetmez” diyerek 12 Eylül darbesini destekleyen, katılan, darbecilerin kararlarını uygulayan, işkence yapanların da hesap vermesini isteyecek.
“Evren ve Şahinkaya yetmez!” diyenler 4 Nisan öncesi darbeyi isteyen, destekleyen ve uygulayanları teşhir edecek bir dizi etkinlik ve eylem yapacak. 12 Eylül davasının genişletilmesini, yaşayan 12 Eylül’ün tüm kurumları, anayasası ve uygulamalarıyla artık bitmesini isteyecek.

Siz de bu kampanyaya katılabilir, darbecilerden hesap sorabilirsiniz. Katılmak için DSİP örgütlerine başvurabilirsiniz ya da şu adrese e-posta ile başvurabilirsiniz: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ne demişlerdi?

-“Şimdiye kadar işçiler güldü, şimdi gülme sırası bizde”
(Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Halit Narin)

- "Our boys have done it" (bizim çocuklar işi becerdi)
(ABD konsolosunun Washington’a darbe sırasında gönderdiği mesaj)

- “Yakalanan anarşistlerin ve suçluların mahkemeleri uzatılmamalı ve cezaları süratle verilmelidir. Polis teşkilatını teçhiz edecek ve kuvvetlendirecek imkânlar genişletilmeli, gerekli kanunlar bir an önce çıkarılmaldır. İşçi-işveren ilişkilerini düzenleyecek olan kanunlar asgari hata ile çıkarılmalıdır. Bazı sendikaların Türk Devleti’ni ve ekonomisini yıkmak için bugüne kadar yaptıkları aşırı hareketler, göz önünde bulundurulmalıdır. DİSK’in kapatılmış olmasından dolayı bir kısım işçiler sendikal münasebetler yönünden bekleyiş içindedirler. Militan sendikacılar bu işçileri tahrik etmek ve faaliyeti devam eden sendikaların yönetim kadrolarına sızarak, kendi davalarını devam ettirmek niyetindedirler. Bu durum bilineler, hazırlanacak kanunlarda gerekli tedbirler alınmalıdır. Komünist Parti’nin, solcu örgütlerin, Kürtlerin, Ermenilerin, bir takım politikacıların kötü niyetli teşebbüslerini devam ettirecekleri muhakkaktır, bunlara karşı uyanık olunmalı ve teşebbüsleri mutlaka engellenmelidir. Zatıalilerine ve arkadaşlarınıza muvaffakiyetler temenni ediyorum. Emrinize amadeyim”
(3 Ekim 1980, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un Kenan Evren’e yolladığı mektup)

- “Fikirlerimiz iktidarda oysa biz zindandayız”
(MHPliderlerinden Agah Oktay Güner)

- “Darbe olmasaydı, biz bu ekonomik politikayı uygulayamazdık”
(1983’te Başbakan olan Turgut Özal)

- “Pişman değilim yine olsa yine yaparım”
(Kenan Evren, 2011)


Dijital sayı 27 - 11 Mayıs 2021 (pdf)

Dijital sayı 26 - 27 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 25 - 6 Nisan 2021 (pdf)

Dijital sayı 24 - 23 Mart 2021 (pdf)

Dijital sayı 23 - 16 Mart 2021 (pdf)

Abone olun

Dostlarımız

Marksist.org

Marksizm 2013

dsip
















Su Hakkı Kampanyası